Bärnstenssmycken

Bärnstenssmycken kan ha insekter fast i dem

Unika bärnstenssmycken kan ha insekter i dem

Guldiga, bruna och rödaktiga stenar som har en alldeles unik glans, så skulle man kunna beskriva bärnsten och det här är en naturlig form av sten som används för att skapa olika slags smycken. Man kan finna en stor variation av bärnstenssmycken och man kan även skapa egna kreationer genom att bara skaffa själva stenarna, med eller utan hål. Ett bärnstenssmycke kan vara fint till vardags såväl som till fest och det är en accessoar som aldrig tycks gå ur tiden.

Unika smycken

I och med att äkta bärnsten har lite olika form och färg så är det förstås så att äkta bärnstenssmycken inte kan produceras i exakta kopior. Det här betyder att man ofta får unika kreationer i mycket små upplagor och det bidrar till den exklusivitet som bärnstenen utstrålar. Det går också att få smycken som kommer med stenar som inkluderar insekter och spännande formationer av bubblor som har bildats på ett helt naturligt sätt.

Äkta eller syntetisk sten

Det man ska vara medveten om är att det finns gott om syntetiska kopior av bärnsten som i stort sett bara består av plast. Dessa kan också vara vackra men de ger inte samma känsla som äkta bärnsten gör. Se till att handla dina smycken från en seriös butik som kan intyga att deras stenar är äkta. Det är framförallt viktigt att du inte betalar för en äkta sten då den är av plast i och med att priset på verkliga bärnstenar kan vara rätt så högt. Det kanske inte känns så kul att börja elda på ett bärnstenssmycke som man misstänker är oäkta för att se om det börjar brinna och luktar kåda. Då är det enklare att lägga stenen i ett glas saltvatten för att se om den flyter eller inte. Plast flyter också så nästa test kan vara att gnida stenen i handen för att se om den snabbt blir varm, bärnstenen får nämligen en alldeles unik varm känsla då man håller i den.

Var köper man bärnstenssmycken?

Idag så är det nästan enklast att köpa bärnstenssmycken online för då får man snabbt tillgång till olika butiker och designers. Det finns smyckesdesigners som arbetar med många olika material och som kombinerar bärnstenen med silver för att skapa unika kreationer. Dessa kan man finna i webbutiker som erbjuder olika slags smycken. På nätet så kan man även handla begagnat och då kan man finna spännande smycken som kanske har flera hundra år på nacken. Nätet är onekligen den bästa platsen då man är ute efter variation och möjligheten att köpa lösa bärnstenar såväl som färdiga smycken med en specifik design. Sedan så är det förstås så att man kan finna smyckesbutiker lokalt som kan erbjuda den här typen av smycken men då blir utbudet mer begränsat.